FACEBOOK

Фандъкова против небостъргача на Артекс до Маринела

„В столицата не трябва да има сгради, които не се вписват в средата и пречат на движението”, коментира кметът Йорданка Фандъкова многоетажната сграда Златен век на Артекс до хотел Маринела.

ДНСК направи по темата доста странно изявление: „Сградата е законна, но за строителството и трябва да се произнесе съдът, защото за това разрешително вече се води дело”. Напомняме публикациите на 19 минути, които можете да си припомните на 19min.bg за жилището, което шефът на ДНСК е купил за 17 000 лв., а то е 98 кв.м в Созопол. Невъзможна цена!

Главният архитект на София Здравко Здравков посочи,че е трябвало да се направи презаверка на разрешителното още миналата година от ДНСК, но това не се е случило. Така той намекна онова, което за всички е повече от ясно – институцията по строителен надзор работи в интерес на Артекс.

Фандъкова сподели, че е важно да се направят промени в закона и ще настоява да има много добри анализи, за да не се допуска в града изграждането на сгради, които пречат и не се вписват.
„Настоях главният архитект да не удължава разрешителното на Артекс”, подчерта кметът.

Фандъкова коментира и ремонта на ул.Граф Игнатиев , който нарече урок” за всички следващи. Относно „водната стена” на пл. Гарибалди, която в момента виси оградена, кметът изрази мнение, че отговорността при реализацията на такива ключови проекти на архитектите и проектантите е огромна. Според нея те трябва да защитават работата си, а не тя да обяснява какъв е бил замисълът им.


Росен08:05 03 Apr 201901
+ 0
- 0
Данчето е изключителен кмет, така че аз ще се съглася с всяко едно нейно решение. Имам и пълно доверие, защото прави много за София
 
© sofia.media всички права запазени