FACEBOOK

Фандъкова: През следващата година предвиждаме цялостен ремонт на Театър София

През следващата година предвиждаме цялостен ремонт на Театър "София“, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова след проверка на ремонта на филиала на Кукления театър в столицата.

Фандъкова допълни, че проектът е почти готов и във връзка с него е кандидатствано за европейски средства. Столичният кмет акцентира и върху предстоящия ремонт на още два културни обекта. "Културният дом в "Искър“ и културният дом в "Красно село“ ремонтирахме изцяло и станаха чудесни културни средища в кварталите.

Остават ни "Средец“ и "Надежда“. Предвиждаме ги за следващата година“, коментира кметът. От думите ѝ през настоящата година са били отпуснати средства за ремонта и на две читалища. "Опитваме се да възстановим и надградим културните пространства в София“, заяви още Фандъкова.

"Радвам се, че сме на финала на цялостната реконструкция на салона на Столични куклен театър - един театър, с който се гордеем. Имат много успехи, печелят много награди, но децата на София заслужават да се радват на театъра в най-добрата среда“, добави още кметът. Фандъкова допълни, че в хода на ремонта е поискано и допълнително финансиране за изграждане на платформа за декорите.

"Тя вече се изпълнява осигурихме допълнителни средства. Около половин милион лева е стойността на ремонта на цялата сграда“, обясни тя. "Освен салона и сцената, където артистите играят, са направени и всички помещения, свързани с артистите: гримьорните, тоалетните, включително и за деца и хора с увреждания.

Остава да се направи рампата, да се довърши платформата и да се закърпи всичко това“, заяви още столичният кмет. По думите ѝ ремонтът на Столичния куклен театър ще приключи в края на октомври, а от ноември ще започнат репетициите и представленията.

Източник и снимка: Канал 3


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени