FACEBOOK

Фандъкова: Отказвала съм други позиции, за мен кмет на София е кауза

"Три са водещите задачи, които си поставям - целенасочена работа в кварталите, развитие на София като зелен и чист град и третата - строителството на метрото - това е проект, който променя града ни". Това каза пред БНР кметът на София Йорданка Фандъкова, която е кандидат на ГЕРБ за четвърти мандат за столичен градоначалник. Тя обяви, че влиза в кампанията с ясен график за работа с нови проекти и нови идеи.

"В листата за общински съветници, която подготвяме в момента съм поканила хора, които са утвърдени специалисти в различни сфери в работата на града и млади хора със свежи идеи. София има нужда от нови хора и нова енергия. Разбира се, че ще разчитам на опитните колеги, които много активно работиха за промяната на града досега, но за мен най-важна е промяната в структурата. Имаме нови предизвикателства пред града", обяви столичният кмет и уточни, че се работи усилено, за да бъдат осигурени повече места в детските градини и ясли: "В момента строим 8 нови детски градини. Пет от тях ще бъдат завършени до края на годината. Започваме още 9".

По думите на Фандъкова кампанията за кмет на София ще бъде сериозна и допълни: "За мен изборите за кмет са избори за развитието и перспективата на града ни. Имала съм възможности и за други позиции, но съм отказвала, защото за мен това е каузата, зад която съм застанала".

Според столичния кмет нормално е да се търси широка подкрепа най-вече за проектите за града, които са в интерес на всички граждани: "Винаги съм казвала, че тротоарите в София не са син и червен, а ляв и десен и се нуждаят от ремонти".

В предаването "12+4" по програма "Хоризонт" Фандъкова припомни, че в периода на управлението на кабинета "Орешарски" е получавала отказ за финансиране на проекта за метрото, но Столичната община е поемала разходите, след което от ЕК са получавани средствата. Тя оцени, че това е безспорно стратегически проект за столицата.

"Всеки в процеса на ремонта на улица "Граф Игнатиев" носи своята отговорност и аз няма да отричам и моята", заяви кметът Фандъкова и припомни, че тя е налагала най-високите санкции в държавата, глобявайки проектантите на този проект за ремонт на знаковата софийска улица. Тя изрази очакване, че площад "Славейков" отново ще се оживи, след като бъде върнат там книжният пазар.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени