FACEBOOK

С благословия от Папата харвардските премиери ще махат ветото ни за Македония в ЕС

Вече е известна цялата програма на махането на българското вето за Македония в ЕС, което – както 19 минути пръв писа, трябва да стане на баш на най-обичания ни празник 24 май, разказват източници от управляващата коалиция.

Подгряването ще започне на 22 май с поредно съвместно заседание на двата кабинета. Миналото роди само уникалната идея за полетите между София и Скопие.

От 11 февруари до момента се проведоха 2. Един пробен, пълен с журналисти и чиновници за откриването на „линията”, и втори – напролет, на който се качи екип на бТВ и имаше една пътничка извън телевизионния екип. Третият не качи нито 1 пътник.

После се появи информация, че полетите са прекъснати, която министърът на транспорта Ник Събев отрече пред македонска медия. А най-честната депутатка – Рена Стефанова, траяла си 5 месеца как е блъснала жена на пешеходна пътека и е нанесла на дамата средна телесна повреда, заради което й бе поискан имунитетът от прокуратурата, шерна с десетина лайка този медиен удар на нейния клиент в ролята на адвокат на Събев. Къде е истината не е ясно, но полети през последните 2 седмици никой не успява да покаже.

Не е ясно дали двамата премиери ще летят заедно, но следващата спирка от общото им турне е Рим. Там се очаква възпитаниците на Харвард да получат благословия от Папата.

Тази идея на някой пиар „гениалец”, както гласи чудесната македонска дума, следва да обедини традиционното посещение на българска делегация във Ватикана на 24 май с общоевропейското послание. Твърди се, че автор на проекта е самият премиер Петков.

Има обаче една малка подробност, за разлика от френските канадци, двата ни балкански народа – българи и македонски, сме православни. Не сме католици. Това прави намесването на Папата в сценария неуместно. Още повече за Скопие, което току – що получи нещо като признание за самостоятелност на своята църква, но не като патриаршия, каквито са останалите православни, а само като архиепископия. Далият, без да е православен Папа, това разрешение вселенски патриарх със сигурност няма да бъде щастлив от конкуренцията с оригиналния римски Папа.

На финала падането на ветото, определено като „преместване” от Кирил Петков, се обмисля да се обяви на гроба на Свети Кирил, където също по традиция и то още от соцвреме официалните български делегации на 24 май поднасят цветя.

Понеже Македония не е направила нищо от обещаните стъпки, които България изисква и са подписани в договора между двете ни държави, ще получим поредното обещание, че несвършеното за последните 5 години все някога ще стане. Включително – записване на българско малцинство и правата му в конституцията на комшиите. Което отсега е ясно, че е лъжа – такова понятие като „малцинство” те не признават. Не използват в основния си закон такава дума и понятие и това никак не е случайно.

Пламен Валентинов


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени