FACEBOOK

Пълни лъжи от Мутафчийски: Симов

„Kратка справка в Гугъл доказва като пълна лъжа твърдението на ген. Мутафчийски, че „само в България върви полемика коя ваксина е по-добра, но не и в цивилизования свят””, заяви в социалните мрежи журналистът и депутат от БСП Александър Симов.

„Това е проблем, защото именно такива лъжи ни докарват налудничави странични ефекти като антиваксърството, теоретици на конспирацията и фенове на Джуди Майковиц. Дискусията коя ваксина е по-добра е съвсем нормална. Хората не живеят в информационен вакуум - до тях стигат новините за това колко държави вече не препоръчват ваксината на AstraZeneca за хора над 65 години. Което не прави тази ваксина лоша или вредна, а просто недостатъчно изследвана", допълни той.

"И точно тук идват нашите местни лъжи. Нашето местно моралистично опъване на уши. За да прикрием факта, че българското правителството не деверсифицира достатъчно доставките на ваксини и сега се опитва с помпозни тъпотии на своите говорители да замъгли темата и тревогите. Е, не се прави така", написа още Симов.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени