FACEBOOK

Премиерът е лъгал брутално: Тошко Йорданов

„На закритото заседание премиерът е лъгал, когато го питахме разни неща. Изслушахме Външно министерство, изслушахме службите. Разказаха какво се е случило. Лъгал е брутално. Първо - еднолично решение и натиск върху службите за съставяне на списъци”, коментира председателят на парламентарната група на „Има такъв народ” Тошко Йорданов след Председателския съвет в парламента, съобщи NOVA.

Tой посочи, че Петков е давал устни разпореждания към председателя на ДАНС.

„На 8 юни ние излязохме от правителството и от коалицията. На 9 юни, без това да е предвидено в този Съвет, има точка „Разни”. Няма точка „Руски шпиони”. Влиза премиерът и започва с точка „Разни”, която формулира като „Руски шпиони”, защото пада от власт. И заповядва на службите да правят това, което правят”, поясни Йорданов.

Според него министър-председателят в оставка е човек, който използва държавните институции за лична изгода.

„Той е лъжец. Лъже - няма нито един доклад на ДАНС, няма никакво решение на Съвет. Има устни разпореждания на Петков”, обяви Йорданов.

Руските дипломати не са били изгонени по принципа за реципрочност, а „със списъци на ДАНС по искане лично на премиера”.

„Първи списък, три дни по-късно - втори списък, за да стане бройката, която той иска. Това е толкова отвратително”, смята Йорданов.

Председателят на парламентарната група на „Има такъв народ” определи историята като „изключително по-гнусна и по-мръсна”, отколкото е предполагал.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени