FACEBOOK

По 50 стотинки на час за нощен труд ще получават полицаите

Полицаите да получават допълнително възнаграждение от 50 ст. за всеки отработен час от 22 ч. до 6 ч. Това предвижда проект на заповед на вътрешния министър Младен Маринов, публикуван за обществено обсъждане, пише Дневник.

Освен това в него е предвидено, че за работа на официални празници ще се плаща допълнително удвоеният размер на основното месечно възнаграждение.

Докато са на разположение, държавните служители в МВР пък ще получават допълнително по 35 ст. на час.

От години полицаите искат нощният им труд да бъде по-високо заплатен. Последната заповед на бившия вътрешен министър Валентин Радев предвиждаше 25 ст. на час.

С новата заповед на Маринов се регламентира и колко в повече ще получават хората в системата с научна степен. Тези със степен "доктор" ще вземат по 60 лв. допълнително, а докторите на науките по 90 лв.

Министър Маринов урежда и колко ще е допълнителното възнаграждение за изпълнение на специфични служебни дейности. То е процент от половината от т.нар. база за определяне размера на основното месечно възнаграждение за най-ниската длъжност в системата. Тази година базата е 380 лв. Предложението на Министерството на финансите е и догодина да остане същата. Така основата за изчисляване на допълнителното възнаграждение за специфични служебни дейности ще е 190 лв.

В заповедта се предлага то да е най-високо за разследващите полицаи в Столичната дирекция на вътрешните работи - до 230 на сто, т.е. да получават до 437 лв. отгоре над заплатата си. По 380 лв. над основаната си заплата ще получават служителите в Специализирания отряд за борба с тероризма. Добавката за агентурно-оперативна или издирвателна дейност ще зависи от това къде е извършена. Така полицаите в София ще получават до 171 лв., колегите им в Пловдив, Варна и Бургас до 133 лв., а всички останали до 95 лв.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени