FACEBOOK

Още 1,5 млрд.лв. ще хвърлим за несъществуващото е-правителство, правено от артилерист

След като властта не можа да отговори в парламента преди време на каква точно сума, похарчена за какви точно закупени и наети неща, възлизат вложенията за последните десет години в несъществуващото електронно правителство от джоба на българския данъкоплатец, дали са верни изчисленията на Българската стопанска камара за 2 млрд.лв., вицепремиерът Томислав Дончев, известен сред министрите като Конфуций, заяви, че трябвало да се хвърлят още 1,5 млрд.лв. Така щели "да вдигнат с 10% използването на електронни услуги от администрацията за 10 години".

Явно Дончев иска да похарчи 15 млрд.лв. за достигане до необходимите 100%, които са налични в бивши соцстрани в ЕС като Естония за несравнимо по-малко пари дори от досега похарчените от нас. Важно е да отбележим кого самият той назначи за шеф на Държавната агенция Електронно управление - Атанас Темелков, артилерист.

Човекът няма дори компютър на бюрото си, докато уж прави електронно правителство. Както вчера писа 19 минути, същият е баща на разпределителя на биячите на ГЕРБ на конференцията преди седмица Георги Темелков, който пък от своя страна е служител на Агенция Пътна инфраструктура и то в тол-управлението.





Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени