FACEBOOK

НИВМ с подарък към учениците за 15 септември

Учениците ще могат да се докоснат до автентични експонати

По повод първия учебен ден, на 15 септември (петък) всички първолаци и техните родители ще могат да посетят безплатно Националния военноисторически музей (НВИМ) и неговите филиали във Варна – Парк-музей „Владислав Варненчик“ и Военноморския музей.

В началото на новата учебна година НВИМ стартира за втора поредна година успешния си проект „Моите предци на война“ и кани ученици от 8 до 12 клас да се включат в него. С помощта на експерти от музея младежите ще извървят пътя на създаването на една изложба – от прецизирането на темата, през методите за проследяване на родовата история и създаване на съпътстващи текстове, до обработването на изображения и тематичното им композиране.

Създавайки умения за проучване на семейните архиви, младежите ще видят как тяхната семейна история се вписва в големия разказ на Втората световна война и по какъв начин този конфликт е повлиял живота на предците им, ще осмислят тежките последици от войната през призмата на съдбата на семействата им и ще се докоснат до други сходни истории. Крайният продукт от труда на учениците ще бъде фотоизложба, която ще бъде онлайн базирана на сайта на музея и разпространена до училищата.

И тази учебна година НВИМ е подготвил богата палитра от образователни програми, които представят по динамичен и атрактивен начин историческите факти, и могат да бъдат в помощ на преподавателите за развитие на модерните интерактивни подходи в учебния процес. Учениците ще могат да се докоснат до автентични експонати, да се почувстват като истински войници в машините от външната ни експозиция и да се потопят в атмосферата на времето, за което учат.

Източник: sofiautre.bg


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени