FACEBOOK

Лъжа е, че държавата се е погрижила за нас - лекарите: проф.д-р Иван Чалъков

"Фалшива новина е, че държавата се погрижи за нас - лекарите. Толкова пъти ние, които сме на първа линия - аз като специалист Уши, нос, гърло, моите колеги, сме искали да ни се осигурят поне тестове за коронавирус, които да минем. Накрая дадохме от себе си по 135 лв. да се тестваме в частна лаборатория в Дружба.

Тестовете дойдоха сега, когато вече нямаме нужда", заяви в предаването Студио Хъ на Тошко Йорданов по телевизия 7/8 проф. д-р Иван Чалъков. Специалистът каза, че 60 шлема, количество маски, бързи тестове, 60 литра спирт са получили от приятели и пациенти, които са им ги предоставили, не от щаба, правителството или здравното министерство, за да могат да лекуват болните. Чалъков добави, че няма нужда в този смисъл чиновници, които много говорят, да се правят на спасители. Защото друг е при пациентите и поема удара.

В това число и буквално. "Депутатът Сиди разправя, че ще се бори с фейковете, а сам пусна фалшива новина, че имало 25-30 нападения срещу лекари досега. Не, по толкова са за ден, но не във всички, а във всяка болница. Един ни извади пистолет, защото много бил чакал за епикриза. Нож ми вадиха. Властите нищо не направиха да разследват случаите". Той разказа още по-потресаваща история: "Сега получихме и по един банан. Няма да го ям, чудя се какво да го правя". Лекарят от софийската болница добави и история за друго "дарение" - консерви с боб с изтичащ срок на годност".


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени