FACEBOOK

К19 кабинетите на ДКЦ вече са 8, облекчават болниците

За първите 2 дни COVID-кабинетите в общинските ДКЦ – бившите поликлиники, които бяха само 3, направиха 462 антигенни теста. За безплатен тест и преглед в специализираните кабинети, трябва да бъдете насочени от Вашия личен лекар. При нужда, се правят и кръвна картина, и рентген, които да помогнат на джипито да продължи лечението.

Днес вече работят 8 коронавирусни специализирани кабинета в София, като списъкът им виждате на илюстрацията към този материал. Това ще поеме още по-голям брой хора, които желаят да се тестват и да получат насоки за лечение, без да се налага да опират до доказано хаотичната система на болниците, обусловена от неадекватното управление на Министерството на здравеопазването.

Както 19 минути вече неведнъж публикува мнения на български и на чужди експерти в областта на имунологията, вирусологията и мениджмънта на клиники, повече от половината, а според някои експерти и над две-трети от сегашните корона-пациенти на болниците са хора, които нямат нужда да бъдат там.

За повечето, това е резултат от медийната психоза, образувана по вина на правителството и нелепото ръководство на Националния оперативен щаб още от началото на кризата с хаотични действия и отричащи се една – друга заповеди, вместо да се следва задължителният национален план, разработен през 2006 г. и поне де юре действащ в държавата.

Идеята за облекчаване на лечебните заведения с помощта на ДКЦ е лично на кмета Йорданка Фандъкова и беше забавена известно време, заради съгласуването с останалите институции, но добрата новина е, че вече работи и то във все по-голям мащаб.

Връщането на ролята на поликлиниките в доболничната помощ и изобщо – в системата на здравеопазването, е нещо, което отдавна чакат всички и злото сега се оказва за добро поне в тази област. През последните години и те бяха превърнати, както повечето здравни заведения у нас, просто във фирми за реализиране на големи печалби от близки до властта лица и дружества.




Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени