FACEBOOK

Избори на 2 октомври

Датата на изборите най-вероятно няма да бъде предварително очакваната 25 септември, за която писа първо 19 минути, а ще се премести към 2 октомври. Това научихме от добре информирани депутати. Президентът очаква седмицата толеранс да помогне да бъдат ударно приети законите, свързани с Плана за развитие, от които е приет само 1, а другите дори НЕ СА ОЩЕ ВНЕСЕНИ от правителството, което повече от месец ги оплаква - поне от 8 юни.

От предварително анонсираните и пак първо от 19 минути 22, т.е. 21 неготови, премиерът Петков през последните дни вдига бройката на 40. Истината е, че вече приетият закон е най-възловият от каскадата, останалите са за козметични промени, които наистина биха могли да минат лесно.

Въпросът е, че публикувано от нас писмо на земеделския министър например показа, че той е поискал от своите служители да работят по предложения за ресорните нему закони за промяна едва след средата на юни - след внасянето на искането за вот на недоверие, а даденият от бившия шеф на СИК-Шумен срок е 30 септември.

Досега този парламент, за чието председателство слушаме легенди, всъщност е приел само 2 закона извън бюджетните, което е антирекорд за всички времена. Причината е, че правителството - поради тотална административна неграмотност, комбинирана с безхаберие, не смогва да захрани с проекти депутатството. И то няма какво да гласува. Затова и, вместо да работят, народните представители се отдават на красноречие по различни теми, на размяна на остри реплики и даже на юмруци и дърпане на вратовръзки.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени