FACEBOOK

Зарков с оставка от срам за разгрома на БСП

Отворено писмо до русенските социалисти и симпатизанти

"Уважаеми приятели, другари, колеги,

ЦИК официално обяви резултатите и разпределението на мандатите за следващия парламент. Равносметката за БСП е много тежка. Оправдания за такава загуба не може да има. Всеки от нас - тези, които имахме честта да водим и да представляваме БСП пред българските граждани, носи своята отговорност. Въпрос на разбиране и съпричастност към бъдещето на нашата партия е това кой как смята да реализира тази отговорност.

Аз лично се извинявам на всички социалисти, симпатизанти и гласоподаватели на БСП в Русе за това, че като водач на листата не можах да я изведа до по-добър резултат. Положих много усилия, имах нужната подкрепа от нашите организации по места, изпълнен съм с благодарност към организаторите и участниците в стотиците срещи и събития в кампанията, благодарен съм и на регионалните медии, които ги отразяваха. Въпреки всичко обаче, ние в Русе ще имаме само един мандат. Ако през април що-годе удържахме на общия спад в резултата на БСП, този път не успяхме.

Като водач на листата и получил най-много преференции, аз би трябвало да поема мандата. Но не мога просто да стана депутат - все едно, че нищо кой знае какво не се е случило и всичко си продължава постарому.

Случи се. БСП загуби тежко. И това носи вреда на цялата политическа система. Първите признаци на опасни импровизации в нея вече са налице. А съвсем скоро, буквално след броени дни в парламента ще трябва да се заемат отговорни позиции - такива, които да допринесат за съставянето на кабинет с ясни приоритети и видим хоризонт. Депутатите - социалисти ще трябва да работят в един доминиран от десни сили парламент и да гарантират, че повече не ще се игнорират тежките социални и икономически проблеми на българите и особено на най-уязвимите от тях - младите семейства, работещите бедни, пенсионерите. Това винаги е била трудна битка. А сега, поради слабия ни изборен резултат, тя ще е още по-тежка.

Вярвам, че като народен представител мога да бъда полезен за каузата ни. Не смятам обаче, че изборите сами по себе си ми дават правото да я водя от името на русенските социалисти. Защото истината е, че на тези избори в Русе не спечелихме, а загубихме един мандат.

Ето защо още на следващите им заседания ще сезирам Областния и Общинския съвети на БСП в Русе, за да обсъдим заедно кой е най-добрият вариант за нашия депутатски мандат. Ако тези органи ми гласуват доверие, аз няма да пестя усилия, за да изпълним предизборните си обещания към региона и страната. Ако не - ще работя не по-малко усърдно, за да може друг от нашата русенска листа да го направи.
Ще успеем само заедно", пише Крум Зарков.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени