FACEBOOK

Закупиха 10 неонатологични легла за новородени в Първа АГ болница Св. София

Продължават инвестициите в медицинско оборудване и ремонт на общинската Първа АГ болница Св. София (бившата Тина Киркова).

"Предстои ремонт на родилните зали и отделението по хирургия на млечната жлеза. В момента се ремонтира покрива. Вече са закупени 10 неонатологични легла за новородени деца, които са в ранния адаптационен период и предстои да закупим мамограф, ехограф и лапароскопско оборудване на операционния блок", заяви кметът на София Йорданка Фандъкова в болницата.

По думите й инвестициите на общината в Първа АГ болница Св София са за 2,8 млн. лв. "

"От началото на годината в нея са родени 1370 бебета, като с новите отделения по патологична бременност и неонатология се осигуряват по-добри условия за майките, бебетата, лекарите и медицинския персонал. Вече 9 бебета са родени благодарение на Инвитро програма на Столична община, чрез която финансираме процедури с донорски яйцеклетки, за които не е предвидено подпомагане от Центъра за асистирана репродукция към Министерство на здравеопазването.

Тази година инвестираме около 6 млн. лв. в общински болници и диагностично-консултативни центрове (ДКЦ). Общо 15 ДКЦ-та получават средства от Столична община за ремонт и закупуване на ново оборудване", посочи още кметът.


Снимки - Geo Kalev


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени