FACEBOOK

Ето лукса за до 736 лв./нощ на Мутафчийски, на когото плащаме 11 000 лв./мес. 3872 лв. осигуровки върху тях

Ето го курорта с „лукс” още в името си Blue Carpet Luxury Suites в Гърция, където според медиите отдъхва ген. Мутафчийски . Цените на стаите там, според гледката и други екстри варират до 736 лв., като най - евтините са 461 лв. с отстъпката на booking.com, а при предплащане накуп могат да се вземат за 351 лв.

С двойно по-голям от редовите българи годишен отпуск и с възнаграждение от 131 691 лв. годишно или 10 974,25 лв. месечно, което е декларирал, шефът на НОЩ може да си позволи разкошна ваканция на първа линия в Халкидики. А според изследванията на Тренд 2/3 от българите нямат възможност да почиват дори на най-евтините места у нас. Но пък като данъкоплатци му поемат още 3 862, 94 лв. социални и здравни осигуровки. Общо генералът струва на народа 14 837,19 лв. месечно. 178 046,28 лв. годишно.

ВИЖ СНИМКИ ТУК!

Първо да се потопим в райското кътче, после ще поговорим сериозно за някои липси в декларацията на ген. Мутафчийски, който май доста преждевременно беше обявен за спасител, пред КПКОНПИ.

Blue Carpet Luxury Suites е в Пефкохори и е прочут с прекрасните си морски гледки. Оттам и името Син килим. Откритият басейн е заобиколен от грижливо поддържаните градини на ВИП-комплекса с частен плаж. Известна е също богатата закуска, която домакините наричат „превъзходна” и „ненадмината” и средиземноморската кухня на туристическото място. То предлага само нощувки, нощувки със закуски и/или вечери, пълен пансион, ол-инклузив и ултра – ол-инклузив, затова и цената на стаята варира повече от 2 пъти. Освен климатик и плосък екран, сейф и всички други задължителни за класата удобства, луксозните апартаменти за почивка предлагат и машини Nespresso.

Някои апартаменти имат дори частни мини басейни за по-първите ВИП гости!
За другите шезлонгите и чадърите естествено са безплатни и без 8 лв. за кафе, както е у нас, а във водата няма фекалии, които превърнаха нашето Черно море в кафяво този сезон.

Най-близкото селце е на 4 км, а баровският курорт Sani е на 27 kм. Персоналът говори много езици, в това число български, тъй като много от гостите са именно от нашата страна. Има и от другите балкански държави, главно Румъния и Сърбия, но също се срещат англичани и други западноевропейци.
Като директор на държавна болница, а беден на този пост няма дори и

в най-закъсалите здравни заведения, потънали в дългове – при Военна болница бяха 9-цифрени, когато медиите ги следяха и е неизвестно колко са в момента, ген. Мутафчийски е длъжен да декларира немалкото си имане.

Странно е, но първата му декларация пред КПКОНПИ от 2018 г. е напълно празна. Няма имоти, няма доходи, няма депозити и кредити, нито дори автомобили. Въпреки, че е бил длъжен да ги попълни. Може би това се дължи на факта, че заема поста от 7 февруари 2018 г, въпреки че преди това е временно изпълняващ през 2017 г.? Струва си органът да провери, защото такива неясноти са неприятни.
Странно откъде, но в специализираните здравни и в масовите медии все пак излиза някаква информация: „Началникът на ВМА проф. Венцислав Мутафчийски има два апартамента в София, през 2015 г. си е купил БМВ, а през 2016 г. – Тойота. Проф. Мутафчийски държи на влог 77 000 лева и 54 000 евро, но изплаща потребителски кредит от 30 000 лева”.

Това са доста придобивки за един шеф на клиника в държавна болница с държавна заплата. Още повече, след като е изучил двама синове на най-скъпото възможно място за получаване на висше образование – Великобритания. Учебните такси там вървят поне по 10 000 паунда годишно, но издръжката е много по-скъпа – даже стая в университетски град в Англия е над 500 паунда, а в Лондон най-миниатюрното студио - гарсониера на прилично място е над 1200 паунда. 1 паунд е 2,16 лв. днес.

В декларацията на Черния генерал, подадена през 2019 г., която се отнася до 2018 г. отново са пропуснати апартаментите, въпреки че всички други ги описват и това не е концерт по желание.

Затова пък чинно са описани влогове за 207 824 лв., описвани в медиите по данни на самия генерал като 205 000 лв.
Кредитът от предишната година е стопен почти на половина – останали са 16 000 лв. към Банка ДСК, дала заеми също на Цветан Цветанов, министрите Горанов и Вълчев, шефа на КЗП и всички други звезди на апартаментгейтовете. В случая с Мутафчийски обаче той е потребителски.
Райфайзен пък е дала 109 000 лв. лизинг на Черния генерал да си купи Тойота.
Интересно обстоятелство е, че за разлика от всички други половинки на хора от властта, доходите на жената до Мутафчийски остават тайна дори за КПКОНПИ, защото по незнайни причини не са вписани в задължителното поле.

ВИЖ СНИМКИ ТУК





Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени