FACEBOOK

Дянков сменя Горанов?

Според източници на 19 минути бившият финансов министър на ГЕРБ Симеон Дянков, ден след чието сваляне падна правителството Борисов 1, е получил оферта да се върне в същото кресло. Напомняме, че по времето, когато той беше и вицепремиер по икономическата политика, негов заместник във ведомството му беше сегашният титуляр Владислав Горанов.

Той отговаряше като подчинен на Дянков за приходните агенции, поради което беше един от гласовете в мегаскандала Ало, Ваньо за предотвратяване на митническа проверка на едрия тогава бизнесмен Мишо Бирата. Малко по-късно издъхнаха и той, и съпругата му, с която заедно управляваха своя бизнес, а след тях си отиде без време и шефът на митниците в онези години ген. Ваньо Танов.

Именно с него Горанов говореше и коментираше своя шеф Симеон Дянков на скандалните записи. Дянков беше запомнен с неразследваната още сделка за "преместването" на 1,4 млрд.лв. наши частни здравни вноски от фискалния резерв в държавния бюджет. Той управляваше хазната в началото на миналата голяма икономическа и финансова криза и направи огромна грешка: спря паричните потоци в икономиката и така причини двукратен ръст на безработицата и верижни фалити.

Неговата политика беше на стоп на плащанията на държавата на задълженията й към бизнеса, стягане на коланите до издъхване и рязане на социалните ангажименти на правителството. Войната му с БАН и с цялата образователна система го направи "всенароден любимец".

Снимка: БГНЕС




Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени