FACEBOOK

Готов съм със служебен кабинет: Радев

Готов съм със служебен кабинет. Моята професия ме е научила да бъда готов. Това заяви пред журналисти президентът Румен Радев.

„Всяко упорство на кабинета и главния прокурор само ескалира кризата. Неслучайно призовах отдавна и Борисов, и Гешев да си подадат оставката. Няма друг изход от тази ситуация. Тези протести отварят пътя към бъдещето на България“, заяви Радев.

Той коментира и днешното решение на конституционния съд, според което по време на мандата си пpeзидeнтът и вицeпpeзидeнтът нe мoгaт дa ca oбeкт нa пpoвepки и paзcлeдвaния, нито да им ce пoвдигaт oбвинeния.

„Решенията на Конституционния съд не се коментират, а се изпълняват, особено когато са ясни и еднозначни. Всеки, който използва Конституцията и законите за атака на други институции, трябва да носи своята отговорност“, заяви Радев.

Президентът обърна внимание и на последния запис, за който се твърди, че е на премиера Бойко Борисов.

„Този разговор ясно показва кой е поръчителят на цялата очерняща кампания, която се води спрямо президентската институция. Жалкото е, че в паническите опити за лично спасение, министър-председателят завлича цялата своя партия и всички свои съпартийци на дъното. Там има много почтени хора и сега те трябва да носят чуждия позор", отбеляза Румен Радев.

По думите му призивите на премиера за диалог са измамни, защото той едно говори пред камерите, но по телефона дава съвсем други указания.





Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени