FACEBOOK

Ваксината на Астра ще изпревари Файзер още в началото на януари: РАИ

Ваксината на АстраЗенека ще изпревари в доставките вече анонсираната на Файзер и ще бъде на разположение за употреба от хората още в първите дни на януари, съобщи в най-авторитетното предаване на италианската държавна телевизия РАИ 1 Пиеро ди Лоренцо, който със своята компания IRBM е партньор в разработката на медикамента.

Той е с над 95% ефективност, добави босът на една от най-модерните биотехнологични бази в ЕС. За разлика от препаратите на двете американски фирми и руския Спутник, евроваксината ще се бие еднократно.

Самият ди Лоренцо вече е ваксиниран с нея срещу коронавирус, като твърди, че тя се произвежда от 3 месеца. Според него засега се говори за 1 година имунитет. Но когато се осъществи масовата ваксинация, ще стане ясно дали той не е много по-дълготраен - има прогнози за 10-годишна превенция от препарата.

По думите на здравния министър на страната Сперанца - в превод Надежда, ваксината трябваше да започне да се ползва още по Коледа, но ще се изчакат празниците. Тя ще бъде и около 7 пъти по-евтина от конкуренцията на Файзер, освен че ще се съхранява без специални условия.




Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени