FACEBOOK

Бойко, иди си, зове Нинова

"Предлагам ПГ на БСП да напусне парламента”, призова лидерът на Левицата Корнелия Нинова по време на националния съвет в централата на партията. Тя представи аргументите, които наложиха излизането на червените депутати. Соцлидерката изтъкна, че законодателният орган се ползва само с 8% доверие, а поредицата от скандали и погазването на правото тотално дискредитираха управляващите. Като друг мотив за решението си Нинова посочи и окончателното формиране на новата коалиция между ГЕРБ и ДПС.

„Заливат ни скандали, а премиерът се скри”, започна в словото си лидерът на БСП. "Г-н Борисов, или сте премиер и поемате отговорността за всичко, или просто заявете, че сте изморен и и отстъпете пътя за предсрочни избори", призова Нинова. Според нея редките изявления на Бойко Борисов не могат да бъдат приемливи за премиер на държавата и лидер на управляващата партия.

„По скандала Ало, Банов съм, което е корупция на най-високо равнище чрез министри, той казва: „Не искам да влизам в това“. Как не искаш да влизаш? Това е твой министър, това е твоят МС. Там се договаряте как да крадете пари и ти не искаш да влизаш в това”, констатира Нинова. Според нея "ГЕРБ са постигнали такова съвършенство в кражбите и корупцията, че са я превърнали в законна и в държавна политика".

"С Гебрев и евентуалното пране на пари във Венецуела ГЕРБ ни отдалечеват със светкавична скорост от европейското бъдеще - Шенген и Еврозоната", каза още Нинова.

По думите й четири години българските институции, българското правителство са знаели за Гебрев, защото е имало разследване, но се е мълчало. „За да дойде момент външни партньорски служби и посланици да поставят много категорично въпроса в България”, посочи лидерът на БСП. Тя подчерта, че съмненията за пране на пари от Венецуела през българска банка се случиха точно в момента, в който българското правителство излезе с позиция срещу президента Мадуро.

„Интересно е, че на фона на тези горещи събития и в България и със загубата на доверие с тези международни скандали отвън, премиерът Борисов, който обикновено е активен и поема отговорност за всичко, се скри“, констатира Нинова.

„Вече е ясно кой крепи правителството на Борисов”, заяви соцлидерката. "Скритите взаимоотношения ГЕРБ - ДПС получиха видимост. Това е управляващото мнозинство ГЕРБ - ДПС - ОП", подчерта тя.„Лъсна истината за нова управляваща коалиция. Тя беше оповестена от г-н Цветанов“, подчерта Нинова. И цитира изказване на Цветан Цветанов, според което ГЕРБ се съгласили да отпаднат преференциите при гласуването по искане на ДПС. „Само и само да останат на власт с подкрепата на ДПС, посегнаха на правото ви да избирате личности, като размествате партийните листи“, посочи Нинова. Тя информира членовете на пленума, че ГЕРБ са предложили и на социалистите да участват в пазарлъка за отпадане на преференциите в Изборния кодекс (ИК).

Припомняме, че самият Цветанов призна в ефира на Нова, че той се е съгласил от името на ГЕРБ с предложението на ДПС да отпадне възможността за мажоритарен вот в името на запазване на стабилността на управлението. Подобно признание направи и вицепремиерът Томислав Дончев, който заяви: „факт е, че има моменти, когато получаваме подкрепа от тях (ДПС)”.

Според Нинова е интересно и изречението на Цветанов: „Съгласих се от името на ГЕРБ“. „Да не би ГЕРБ да са свалили Борисов от лидерския пост и да са избрали Цветанов, да не сме разбрали?", попита тя.
„БСП няма да спре дотук с ИК”, каза още Нинова и обяви: „Подготвили сме сигнала до Венецианската комисия!“ Тя отново се обърна към президента с предложение да наложи вето на измененията в изборните правила.

"ГЕРБ виждат, че губят доверие и искат да превърнат диктатурата и режима в закон и държавна политика", бе изводът, който направи лидерът на БСП.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени