FACEBOOK

Ангелкова иска Икономическата комисия в НС

Започнала кариерата си преди 16 г. като секретарка на ДПС в парлавента, грозно изгонената от Борисов ексминистър Ангелкова иска да бъде шеф на Икономическата комисия в НС.

Тя вече е разговаряла по въпроса и с председателя на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова, сочи информация на TravelNews. Засега обаче е невъзможно да заеме този пост, защото комисиите са разпраделени на квотен принцип между отделните партии. Председател на икономическата комисия е Петър Кънев от БСП.

„Министър Горанов постъпи достойно и напусна парламента. Не смятам, че мястото на Ангелкова й беше за връщане в парламента. Но това е нейно право и нейна възможност“, коментира Павлина Русева, от Обединение „Бъдеще за туризма“ и управител на туристическа агенция SAVE travel. Според нея Ангелкова е имала около 6 години като министър на туризма да решава проблемите и целият бранш е видял как действа и какво може. Всичко е било в нейните компетенции. Но може пък като депутат да е по-различно и да се включва в решаването на определени проблеми в туризма, каза Русева. „Ако ще изпълнява в икономическата комисия на парламента някакъв ръководен пост, не бих казала, че ще има успех, защото всички видяхме като ръководи институция, че не е много добра в решаването на конктретни проблеми“, подчерта Русева.

Междувременно Ангелкова избягва да отговори на въпроса в интервю за „24 часа“ дали комуникира с новия министър на туризма Марияна Николова. Тя посочва, че „Подкрепям всички ефективни усилия да се подпомогне отрасълът, а и цялата икономика. Винаги съм работила отговорно и ще продължа да полагам усилия, за да бъдем полезни на хората в тази нелека ситуация“. Ето и част от коментарите в професионалните фейсбук групи за интервюто на Николина Ангелкова.


Снимка: БГНЕС




Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени