FACEBOOK

Созополи е по-близо от Созопол: тюркоазено кристално море, 11 км плаж, спокойствие (Видео)

Созополи е по-близо до София от Созопол. Селцето на има-няма половин час с кола от Солун (48 км по магистрала) и на 3.5 - 4 часа от София с включено минаване през границата, е разположено в началото на Халкидики и се слави със своя великолепен пясъчен плаж и с невероятно бистрата тюркоазена вода. Морето е много по-топло от нашето при сходна температура на въздуха. Ивицата е дълга между 7 и 11 км според различните източници - във всеки случай повече от плажа на Слънчев бряг. 

Къщите наоколо са малко, капанчетата са през 2-3 км, но са кротки, някои дори не са на самия плаж, а отвъд пътя, но сервират на пясъка. В единия край има красив ресторант на малък хълм над оформилото се минизаливче над скали. Тишина и спокойствие. Истинска почивка.




Няма презастрояване, само кокетни вили на по 2 етажа, разположени в малки комплекси с богато озеленяване. В двата края има две махали с по няколко къщи, също малки, с китни дворчета. Официално се води, че има към 700 жители, но те са пръснати в околностите на целия необятен плаж. От морето ги дели само хубавият асфалтов път.

Покрай него от страната на плажа има пейки за онези, които искат само да съзерцават морето, без да стъпват на пясъка. Идват туристи от цяла Европа. Най-много са българите, втори по численост тази седмица са гостите от Германия, но трябва да се каже, че на всичките километри на плажа рядко се събират повече от 50-100 души.

Ако изберат да се пекат под чадъри, на шезлонги с масички между всеки два, а не под открито небе, достатъчно е гостите или поне един от тях да си поръчат нещо за пиене или за хапване.

Както гласи класическата рекламна фраза: "Гърците са го измислили".



Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени