FACEBOOK

Улица Московска, кръстена на двама министри от кабинета?

„Аз съм и ще бъда министър”, рече министър МОСКОВ, който има в кабинета и друг колега министър с подобна фамилия – МОСКОВСКИ. „На двама им ли е кръстена улица Московска?”, питат се на шега софиянците. И си припомнят, че Москов – човека с първо име Министър – преди да влезе в правителството, беше общински съветник с месторабота Московска №33. А КАТО ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК ПОИСКА ИЗБИВАНЕ НА КУЧЕТАТА В СОФИЯ.
Който не вярва, може да го види с очите си в архива на предаването Референдум по БНТ и къде ли още не. Хуманно наистина, по докторски. Както по докторски хуманно, а също демократично и проевропейски предложи линейките да влизат в едни квартали, а в други – не. Хвала на такива министри – малко е една улица да има на тяхно име. Да им издигнем паметник, редом с този на Самуил, също разположен на ул. Московска. Без друго ще си отиват – И НА МОСКОВ, И НА САМУИЛ ОТ ПАМЕТНИКА ИМ СВЕТЯТ ОЧИТЕ.
За любителите на историята ще припомним, че там, където са Общината и СОС, на номер 33 на Московска през 1956 г. се провежда Априлският пленум на ЦК на БКП, качил Тодор Живков на власт. По онова време Априлската генерална линия на Партията се чете като реформаторска. О, времена, о, нрави!


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени