FACEBOOK

УЛ. АРХ.ФРАНК ЛОЙД РАЙТ ИМА, А УЛ.ТОДОР КОЛЕВ – НЕ

Що за глупост е в София да няма улица на името на един от последните носители на титлата „народен артист” (и той действително беше такъв Тодор Колев)! А да има назована на неговия мним приятел от гениалния филм Опасен чар Франк Лойд Райт. Кой, освен супер експертите, щеше да знае за американеца у нас, ако не беше Тодор Колев?! Щеше ли да има такава всенародна популярност, че чак улица да му кръщаваме? Защо тогава няма пътна артерия Заха Хадид примерно? Оставете друго, ами общинският гений кръстител чак е добавил „Архитект” към табелата на пътната артерия, която и без това е наречена в стил „последният да затвори вратата”.
Помните сигурно шегата на Стратиев, влязла от сатирата в народния хумор: „сякаш Архитект е малкото му име” (при класика иде реч за Доцент). Вече писахме, че е супер смешно един булевард да се казва Президент Линкълн, а улицата на името на друг американски държавен глава да се води просто Георг Вашингтон (даже името му Джордж Уошингтън е посбъркано, понемчено, поИЗрусено).
Понеже Архитект Франк Лойд Райт си е улица, нека да уточним и къде е – в прашнината около Нов български университет в квартала със звучното понародному име Овча купел.И е пряка на не по-малко народшяката основна пътна артерия на квартала, наречена кой знае защо Народно хоро. Ако беше кръстена Тодор Колев, колко интелектуално, остроумно и проамерикански и евроатлантически щеше да звучи пресичането именно с Арх. Франк Лойд Райт. Ама не би!

Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени