FACEBOOK

Планинарска песен от Доган до Майстора

Във връзка с бъза в последната мода при сладоледа, а в българското мислене това растение върви в комбинация с коприва, няма как да не разкажем за поредната песенна улица в София. Този път се хващаме с Планинарска песен. За разлика от другите пътни артерии с песенни имена, тя си е на мястото.

Само общинският гений кръстител й е объркал посоката. Въпреки че се качва от ул. Владимир Димитров – Майстора нагоре към Сараите на Доган на Стария беловодски път вече в дебрите на Витоша, номерацията й е в обратен ред. Врагове на прогреса са тези хора, хей!

Получава се нещо като бъза от сладоледа, дето не върви с коприва, както си му е редът, а с ягоди – планинарите принципно изкачват, ала по логиката на улицата слизат. Понеже номерата растат надолу. В своя защита общинският гений кръстител може да даде мотива, че сбъркано е всичко у нас, щом Майстора – един от единствените неоплюти велики българи, е сложен по-долу от Доган на картата на София...

Това не се наемаме да го коментираме гласно, понеже като нищо утре улицата на Сараите може да я нарекат на негово име. Та си запазваме правото своевременно да си кажем мнението по въпроса.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени