FACEBOOK

Mануела осъдена от убиеца Стависки и Дженерали за 21 000 лв.

Състав на Софийски градски съд отхвърли иска на Мануела Горсова срещу застрахователната компания на Максим Стависки „Дженерали застраховане" за имуществени вреди в размер на 189 254 лв.

Във Facebook има създаденагрупа за протест срещу решението на съда по повод делото. Той е насрочен за петък (17 юни) пред Съдебната палата в София. Началото е 10 ч.

След проточилото се - многократно отлагано - близо две години дело, председателят на съдебния състав съдия Йорданка Моллова определя иска като неоснователен и недоказан.
Заедно с това Мануела, която тежко пострада при пътния инцидент край Ропотамо, е осъдена да заплати на Максим Стависки и Дженерали близо 21 хиляди лева съдебни разходи.
Припомняме, исканата от адвокатите на Мануела сума представлява парите, дадени за лечението на момичето в Израел, пише сайтът news.bg.

Съдийският състав обаче приема, че при това лечение за Мануела не са настъпили имуществени вреди, тъй като престоят и манипулациите в Израел са заплатени с парите, постъпили по дарителските й сметки в рамките на националната кампания, организирана за подпомагане на тежко пострадалото момиче и събрала сумата от 390 747 лв.

Според семейството на Мануела до сега лечението и рехабилитацията й струват над 1 млн. лева, като в момента месечните разходи са в порядъка на 5 хиляди лева.
Три години след катастрофата, причинена от Стависки, състоянието на момичето продължава да е тежко, макар и лечението в Израел да е повлияло благотворно и да се наблюдават редица подобрения.

Дженерали респектирани от решението на съда за Мануела

Медицинските експертизи, направени в рамките на делото установяват, че и след лечението Мануела продължава да е в „персистиращо хронично вегетативно състояние".

Юристи, пожелали анонимност, коментират съдебното решение като „пълна правна перверзия с гражданското право".
Според тях хората, които са дарявали по сметките на Мануела не са го правили, за да освободят от плащане Стависки и застрахователите му.

Майката на Мануела, Дияна, която е неин настойник, коментира лаконично решението, като по думите й съдът се е държал като адвокат на Стависки и застрахователната компания.

Семейството твърдо е решено да обжалва пред Апелативния съд постановеното от СГС - въпреки тежкото си финансово състояние, предвид ежедневните скъпоструващи грижи за Мануела.
Единствено финансовата помощ на техни приятели позволява тя да получава задължителните за състоянието й медицински и рехабилитационни манипулации.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени