FACEBOOK

След ремонт за 27 млн. лв.: Падна мазилката в Квадрат 500

Мазилката в две от залите на чисто новата Национална галерия "Квадрат 500" падна от тавана, алармира гражданин във Фейсбук.

"Това е "Квадрат 500". Мазилката пада от таваните! Добре, че няма убити туристи. Някои от етажите са затворени. Позорно е! Милиони бяха усвоени, а мазилката пада и уредничките се цупят, като се снима това", пише Валери Тарандов под снимката на рушащия се таван. Той бе подкрепен и от художника Петко Дурмана.

Припомняме ви, че "Квадрат 500" бе тържествено открит от Бойко Борисов, Вежди Рашидов и редица други министри, посланици, творци и официални лица на 25 май миналата година след ремонт за 27 милиона лв.

При инцидента няма пострадали хора, а произведенията на изкуството, които са се намирали в залите на втория етаж - скулптури на Андрей Николов и картини на Цено Тодоров, Никола Михайлов и Стефан Иванов - са били евакуирани.

“Няма пострадали – нито произведения, нито посетители. Забелязахме навреме проблема, изнесохме творбите и затворихме залите. Алармирахме главния изпълнител на реконструкцията на музея „Главболгарстрой“. Сградата е с 5-годишна гаранция и всички щети ще бъдат отстранени безплатно от фирмата изпълнител“, заяви директорката на музея Слава Иванова пред "Монитор".

Причината за неприятната случка е студът в последно време и топенето на падналия сняг - те повредили една от регулиращите атмосфмерата в сградата инсталации, което довело до подкожушване на тавана и отронване на парчета от мазилката.

От "Квадрат 500" уверяват, че това е изолиран случай и всички останали зали са безопасни.


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Скандали
Истински лъжи
Истински лъжи
30 септември 2015 в 14:282638
Мая Илиева: Перата ме би
Мая Илиева: Перата ме би
18 април 2016 в 09:231996
Жената на Радев командори БСП
Жената на Радев командори БСП
18 септември 2016 в 16:421730
© sofia.media всички права запазени