FACEBOOK

Скандал: 700 млн. по-скъпа ще бъде АМ Хемус

Чужди фирми обжалват търга за строителството на магистрала "Хемус", чиито първи 60 км ще струват около 1 млрд. лв. Ако те се вземат за база, това означава, че за оставащите 192 км ще са необходими още 3.2 млрд. лв.

В същото време обаче държавата е коригирала прогнозната цена на липсващите 252 км между Ябланица и Шумен от 1.8 на 2.5 млрд. лв. Това стана ясно от обясненията на министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова пред бТВ във вторник. Напомняме, че дори само разликата – 700 млн. лв. стигна за трите лота на автомагистрала Тракия, които вкупом са горе-долу толкова километри, колкото струващата 3 пъти по-скъпо Хемус. Доста впечатляващо!!!

Изграждането на магистралата може да започне най-рано през 2017 г. След одобряването на финансирането от Народното събрание сме в готовност да бъде пуснат и търгът до Велико Търново, каза Павлова.

Турската "Ташяпъ" и италианската "Серениссима Конструциони" обжалват търга за строителство на магистрала "Хемус". Това съобщиха от Министерството на регионалното развитие в отговор на въпрос на Mediapool.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени