FACEBOOK

Плевнелиев черпи олигарх с 14 млн.лв.

Фармацевтичният бос Огнян Донев, който бе обвинен от прокуратурата за неплащането на близо 63 млн. лв. данъци, се оказа и крупен строителен предприемач, пише Труд. В мътните води на служебното правителство на назначения от Роско премиер Марин Райков президентът прави всичко възможно, за да осигури европейско финансиране за изграждането на т.нар. София Тех Парк.

Става въпрос за над 100 млн. лв. Едва ли има представител на бизнеса у нас, който да не е наясно, че сградата е поредната перла в бизнеса с имоти на кръга Капитал. Освен че ще захрани сметките на приятелите си, той успява да уреди със свежи европейски пари и друг мастит бизнесмен – шефа на Зеления октопод Огнян Донев.

На търга за изграждане на проекта се явяват шест кандидата, печели го естествено Обединение Телекомплект, собственост на олигарха. Така на 16 септември 2015 г. е била открита процедура за договаряне без обявление. С бонуса, който му е бил предоставен, квадратният метър застроена площ се оскъпява с 14,4%.

Така се оказва, че строителят Донев вече взема по 3363 лв. на квадратен метър. А общата сума, която компанията на олигарха получава от София Тех Парк за изграждането само на една сграда, е над 14,3 млн. лв. с ДДС.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени