FACEBOOK

Декларираме дори химикалки и кламери пред НАП

Данъчните нямат нито софтуеър, нито персонал за любимия си налог Уикенд

След две седмици всяка българска фирма трябва да декларира според прекрасния нов данък Уикенд не само дали използва за служебни цели коли, офиси и компютри, дори не само телефоните – мобилни и стабилни, но дори безумни дреболии като химикалки и кламери. В противен случай, ако злоупотребява и използва в събота, неделя или след края на работния ден БИК-че или тънкописец за лев-два, държавата в лицето на НАП яростно ще преследва всеки собственик или служител. Или поне се заканва, защото въпреки срока за деклариране 14 февруари, данъчните нямат нито софтуеъра, нито персонала за следене.
Интересно е, че за служебните коли, офиси, телефони, химикалки и кламери – онези, които ние плащаме с данъците си, включително и на финансовите власти, няма да се отчитат никъде дали ги ползват само за работни цели и не в извънработно време или през уикенда.
Бизнесмените и техните служители, които сами си изработват и цената и горивото на служебните коли, няма да имат право да ги ползват от и до домовете си според правилата на новия данък. Това обаче не важи заа държавната администрация, която е на издръжка на данъкоплатците. Министрите и подчинените им директори ще продължат да бъдат вземани от домовете си и карани облатно до тях по всяко време на деня и нощта 366 дни в тази високосна година. Честито!


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени