FACEBOOK

БНТ: Не сме свалили Ахчиева, просто я няма в програмата

От БНТ не били свалили предаването на Валя Ахчиева, само го били махнали от програмата. Това се разбра от кореспонденцията на медията, която ние храним с държавна сублисидия от 70 млн. лв. плюс 5 млн. за глупостта Детска Евровизия от своите данъци до сайта Офнюз. От БНТ пък заявиха пред OFFNews, че предаването на Валя Ахчиева не е било свалено, а датата на излъчване е променена „заради силния обществен интерес и актуалността на темата за съдебната реформа“.

„Предаването „Открито с Валя Ахчиева” ще бъде излъчено през м. януари, веднага след края на празничната програма“, подчертаха от БНТ.

Предаването на Валя Ахчиева обаче не е включено в програмата на телевизията между 4 и 10 януари. Обърнахме се с въпроси към БНТ за това кога ще бъде излъчено предаването.

Оттам ни отговориха, че Ахчиева със закъснение е представила сценария си пред продуцентите в БНТ и след проверка на данните в разследването и становище на юридическия отдел на телевизията, разследването ще бъде излъчено на 14 януари, ако отговаря на журналистическите стандарти. Откъде – накъде юридическият отдел ще дава мнение за журналистически стандарти и изобщо – кой в БНТ може да се помисли, че има какъвто и да било ценз, за да оценява разследваща журналистика – ето това остава загадка. Но ние няма да оставим случая така...


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени