FACEBOOK

Николина Ангелкова: Пощенската марка показва България, като устойчива дестинация за целогодишен туризъм

България е единствената страна, която ще валидира марка на тема „2017- Международна година на устойчивия туризъм за развитие“. Нашата инициатива беше одобрена от генералния секретар на Световната организация по туризъм към ООН Талеб Рифай. А за положителната оценка повлияха както иновативния ни подход, така и, че избрахме да акцентираме върху културно- историческото наследство. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова, по време на церемонията по валидиране на филателно клеймо посветено на международната година за устойчиво развитие на туризма. В събитието участваха и Димитър Геновски, зам.-министър на транспорта информационните технологии и съобщенията и Тетяна Узунова, художник на марката.

Министър Ангелкова посочи, че филателното издание дава възможност на страната да се представи, като по-добра туристическа дестинация. Основния фокус, върху който работим е превръщането на страната в целогодишна дестинация и именно културни-историческия и балено и спа туризма ще ни помогнат да разширим рилата на сезона, допълни още министърът. По думите й инициативи като днешната поставят траен отпечатък върху това България да бъде възприеманата и да се развива успешно, като устойчива целогодишна туристическа дестинация.

Марката изобразява Рилския манастир и Тракийска казанлъшка гробница, като и двата обекта са част от списъка с недвижимо културно наследство на ЮНЕСКО.
Изданието ще бъде показано по време на 22-рата сесия на Генералната асамблея на Световната организация по туризъм към ООН в гр. Чънду, Китай, която ще се проведе в периода 11-ти – 16-ти септември 2017 г. Там ще имам възможността лично да представя изданието пред високопоставени лица от цял свят, заяви още министърът.

Темата за туризма навлиза в българското маркоиздаване още в средата на 20 век, каза Димитър Геновски. Обеднен съм, че изданието ще обиколи колекциите на филателистите и ще украсява писмата на приятели и роднини, които изпращаме в чужбина, заяви още зам.- министърът. И допълни, че това е чудесно вдъхновение за много хора да включат България в своите пътувания.


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Новини
Зима в Музея за вашите деца
Зима в Музея за вашите деца
21 януари 2016 в 19:268126
© sofia.media всички права запазени