FACEBOOK

Mасови проверки на велосипедистите в София

Само за няколко часа полицаи съставиха 11 фиша и един акт

Полицията в София започна масови проверки на велосипедистите в столицата. На тези, които нарушават правилата за движение и застрашават пешеходците ще бъдат налагани глоби. Проверката на униформените ще бъде из целия град, като основно се наблюдават парковете и булевард Витоша, където има множество нарушители, застрашаващи пешеходците. Само за няколко часа в понеделник полицаите съставиха 11 фиша и 1 акт.

Санкциите за провинилите се варират между 20 и 50 лева. Според данните на столичната пътна полиция през миналата година в София са глобени 720 велосипедисти. Колоездачи са били замесени в 139 пътни инцидента с двама загинали и 140 ранени.

Сред най-честите нарушения са промяна на посоката на движение, без сигнал, навлизане в насрещното платно за движение и отнемане на предимство.

Масираните проверки започнаха след инцидента в Южния парк, когато колоездач блъсна малко дете и след това избяга. След сблъсъка момиченцето беше прието в болница със счупен крак. Ден по-късно 24-годишният колоездач Борисла Миланов се предаде сам в полицията. Той бе арестуван за 72-часа. Родителите на пострадалото дете обявиха, че ще го съдят.

В същото време родители настояват в парковете да бъдат създадени специално обособени места където да се кара колело. От велоорганизациите пък настояха да бъдат поставени специални табелки за колоездачите, които да ги предупреждават да бъдат особено внимателни в паркове и градини.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени