FACEBOOK

7% ръст на туристите в София през тази година

Общината ще подобри достъпа до информация с двуезични табели и уеб портал

“Със 7% е нараснал броят на туристите през 2015 г. спрямо миналата. Тенденцията в последните години е на постоянно увеличаване на броя на туристи в столицата“, каза кандидатът на ГЕРБ за кмет на София Йорданка Фандъкова пред представители на туристическия бранш. „Това се дължи на общите ни усилия, на качествените продукти, които предлагате и на последователната политика да развиваме туристическата инфраструктурата в града“, каза Фандъкова. Тя напомни, че през тези няколко години в София са направени подземния археологически музей под базиликата "Света София", Музея за история на София и системни инвестиции в инфраструктура и в зелена система. "Искрено се надявам, че Министерството на културата ще успее да завърши проекта за цялото експониране на културно-историческото наследство на Ларгото и то така, както трябва - с максимално запазване на автентичността на структурите, така че това да се превърне в едно атрактивно място за туристите", каза още кандидатът за нов кметски мандат.


Фандъкова обясни, че в подлеза при метростанция "Сердика" вече е отворен нов туристически информационен център. В последните години бяха отворени туристически центрове в подлеза на Софийския университет „Свети Климент Охридски“, в Градската градина, а този в центъра на Банкя предстои да заработи до дни.


"Сред новите ни задачи е да разширим градската система за информация с двуезични табели и с уеб портал и да продължим последователната политика за инвестиции в разкриване и опазване на археологическото наследство. Това е начинът да развиваме София като дестинация за исторически и културен туризъм", подчерта Йорданка Фандъкова. "Един изключително важен проект, по който вече работим, е програмата възстановяване сградите-паметници на културата и на старите къщи на София чрез различни мерки. През тази година получихме титлата София –столица на спорта за 2018 г. и бяхме обявени от ЮНЕСКО за град на киното. С тези инициативи ще привлечем допълнително туристи“, заяви още Фандъкова.
На срещата присъстваха кандидатите за кметове на райони от ГЕРБ - Димитър Дилчев – за район „Студентски“, Ева Митева – за район „Подуене“, Рангел Марков – за „Банкя“, Пламен Църноречки – за „Красно село“ и кандидатите за общински съветници Венетка Серафимова, Екатерина Йорданова, Малина Едрева и Емануела Стомонякова.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени