FACEBOOK

5 пъти по-високи данъци в Бобов дол

В Перник увеличението е с 10%, а в Костинброд почти с 50 на сто

Пет пъти са се увеличили данъците в Бобов дол след изборите миналата есен. Ако м.год. за стара семейна къща едно домакинство е давало 25 лева за данък и такса сметосъбиране, сега ще трябва да извади 125. Причината - досега хората плащали по 3 промила от данъчната оценка на имота, при новата методика се въвежда задължителна такса от 24 лв. за разгърната площ от 100 до 500 кв. м плюс 2 промила от данъчната оценка на имота.
Преди време премиерът поиска общините да вдигнат данъците и да съберат повече пари, за да не се налага държавата да им дава. В столицата налозите са без промяна тази година, но в някои населени места таксата за сметосъбиране скача.
В Перник също вдигат данъците. Увеличението е както за битовите потребители, така и за бизнеса. Тази година перничани плащат 10 на сто повече.
По-серизоно ще се бръкнат жителите на Костинброд. Там увеличението е с 50 %. Ако преди данъкът за двуетажна къща е бил 90 лв, сега той е 130.
В Своге живеенето в собствен дом почти ще бъде лукс, тъй като данък сгради скача с 25%. По-голям ще бъде и налогът за личен автомобил.
Драстичен скок на таксата за жилище ще има и в Сливен. Въпреки протестите там новият кмет въведе по-висок данък. За притежателите на автомобили също има изненада - скок с 15%.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени