FACEBOOK

44 училища и детски градини в София ще се ремонтират тази година

До 15 август трябва да приключат ремонтните дейности и в 48 детска градина в район "Сердика"

В програмата за планови ремонти за 2017 г. на Столична община са включени 44 училища и детски градини. Стойността на ремонтите е около 9 млн.лв. Това анонсира столичният зам.-кмет Ирина Савина по време на проверката на ремонта в 48 детската градина в района "Сердика".

Ремонтните дейности, които се извършват са: внедряване на мерки за енергийна ефективност, конструктивни ремонтно-възстановителни дейности и ремонт на двор, спортни и детски площадки и др., като до 15 септември трябва да приключат ремонтните дейности почти във всички обекти с изключение на 12 училища и детски градини. Ремонтите ще са предимно в двора или на покрива и организацията е направена така, че да не пречи на учебния процес в училищата и посещаемостта в детските градини, увери зам.-кметът.

До 15 август трябва да приключат ремонтните дейности и в 48 детска градина в район "Сердика. Полага се топлоизолация на външни стени, топлоизолация на покрива, частично се подменят осветителните тела, дограмата, както се прави и частична подмяна на отоплителна инсталация.
Ремонтът е на стойност 450 000лв. Средствата са от бюджета на Столична община.

По повод предложението на МОН за уседналост при прием в първи клас, Мария Минчева, директор на дирекция "Образование", каза, че голяма част от родители при настоящия прием, които се извърши за учебната 2017г.-2018г. , са ги сезирали и това е отчетено.

Общината ще се съобрази с предписанията и препоръките, които са дадени от Софийския административен съд, както и със заложеното в наредбата, увери Минчева. Предстои в началото на учебната година да започне промяна в наредбата на Столичната община, която е свързана с приема на първокласници.

Тодор Кръстев, кмет на район "Сердика", изрази благодарност към родители, защото те са избрали цветовете, в които е боядисана детската градина.

Източник: sofiautre.bg


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени