FACEBOOK

400 полицаи не достигат в София

400 полицаи не достигат в София! Така директорът на СДВР Младен Маринов се е оправдал пред кмета на милионния град Йорданка Фандъкова, която го е привикала, за да настоява за стягане на редиците на полицията при вълната от нескончаеми поръчкови убийства и обири в столицата през последната седмица. 19 минути научи за тайната беседа от свои източници в общината. На срещата старши комисарят се е опитал да обясни случващия се бум на престъпността в София именно с недостига на кадри.
Това звучи най-меко казано странно, но говори красноречиво за управленското неумение на министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова. Все пак МВР има 50 000 души щат. Водачи сме по полицаи на глава от населението в целия Европейски съюз с неговите 28 държави.
Въпреки думите на премиера, че министрите, които не си съкратят администацията, направо трябва да подават оставки, предвидените 10% рязане във ведомството не станаха миналата година. А за „награда”, че нарушава дисциплината в кабинета, то получи през декември над 300 000 000 лв. актуализация на бюджета.

Така всеки българин – от бебе до пенсионер, почерпи министър Бъчварова и нейните служители с по 400 лева и отгоре. Срещу което получи рекордна серия поръчкови убийства, незапомнени по интензитет и мащабност обири, зверски бум на кражбите на коли, какъвто не сме имали от 90-те години, психотерор от „бежанци” върху българи в София и други градове, нищожна разкриваемост, връх на битовата престъпност в малките населени места. МВР често става за посмешище с информациите, които пуска. Последният случай беше с убийството на фабриканта Александър Антов, когато полицията първо обяви, че той посегнал на живота си, когато на местопрестъплението не е намерено нито оръжие, нито гилзи, а той е прострелян два пъти в главата. Преди това имаше ярки изцепки с верижната катастрофа в тунел на магистралата, за която – при 42 нанизани автомобила, обяснението беше „несъобразена скорост”. Както и с убит афганец, който отначало бе обявен в пенсионна възраст, а се оказа, че е на 19 години, уж беше гръмнат на границата, пък се разбра, че е на 50 км от нея, после беше улучен при рикошет при стрелба под мост, а се доказа, че по него е стреляно на месо и в гръб. Никой от тези случаи не е и няма да бъде разкрит, уверени са и експертите и широката общественост.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени