FACEBOOK

4 жени остават с опасност за живота след катастрофата край Своге

Изпълнителният директор на Пирогов проф. д-р Асен Балтов обясни, че на някои от настанените в лечебното заведение им предстоят операции. Там са приети общо шестима от пострадалите при катастрофата край Своге.

„Пациентката, която е в неврохирургия ще бъде допълнително изследвана и най-вероятно й предстои оперативна интервенция в областта на лицевите кости. Останалите 3-ма пациентки остават в същото тежко общо състояние, с опасност за живота. Те са на командно дишане, но все пак доброто е, че остават стабилни – няма колебания и не се нуждаят от допълнително подпомагане на сърдечната дейност“, заяви проф. Балтов, предаде Фокус.

Всички шестима пострадали от катастрофата до Своге, хоспитализирани в УМБАЛ Св. Анна-София АД са стабилизирани и за тях се грижат в реанимацията на болницата, съобщиха от пресцентъра на лечебното заведение. Все още с опасност за живота е 52-годишна жена.

Двамата пострадали при катастрофата край Своге, настанени във ВМА, са без опасност за живота, информира д-р Венцислав Мутафчийски, началник на Военномедицинска академия. „От двамата единият е в по-тежко състояние - мъж на около 40 години“, обясни д-р Мутафчийски, като уточни, че пациентът е с множество травми, но е в съзнание и контактен. По думите му консилиум от най-различни специалисти ще направи терапевтичен план кое е най-приоритетно за него и кога ще се направят останалите операции. Д-р Мутафчийски отбеляза, че жената, настанена във ВМА след катастрофата, е без счупвания на костите и засягане на жизненоважни органи и може да бъде изписана до края на седмицата.

От пресцентъра на УМБАЛ Царица Йоана- ИСУЛ съобщиха, че състоянието на шофьора на автобуса е стабилно, без непосредствена опасност за живота. За момента той остава под хоспитализация. Все още не се знае кога точно ще бъде неговото изписване.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени