FACEBOOK

4 апартамента за 24 500 лв. „забравени” от евродепутат и кандидат-главен прокурор от ГЕРБ

„През 2018 година имаше указания от КОНПИ, как точно да се подава декларацията за имущество и интереси по чл. 35, ал. 1 вр. с пар.2, ал. 1 и 2 от допълнителните разпоредби на ЗПКОНПИ.

Видно е, че няма никакъв контрол от страна на КОНПИ, дали според указанията вярно и коректно са попълнени декларациите, а само дали в срок са подадени.

Масово задължените лица са „пропуснали” да декларират притежаваните от тях имущества (КОНПИ и при проверка не откри „забравения” от Владислав Горанов един от няколкото му собствени апартамента, който фигурира в Имотния регистър, но не и в неговата декларация пред комисията, което пък е нарушение по чл. 313 от Наказателния кодекс).

Такъв е примерът с евродепутата от ГЕРБ и настоящ кандидат за евродепутат Емил Йорданов Радев. Той е пропуснал да декларира, както собствените си имоти, така и на съпругата си Мария Радева, която е съдия във ВАС.

По същия начин е пропуснал да декларира имотите си и в декларацията, която е подал пред Европейския парламент.

Съгласно декларираното пред ЕП, Емил Радев имал участие в две фирми Инвест консултинг – 2002 АД и СИЕКО ООД.
Видно от декларацията пред КОНПИ, Емил Радев е пропуснал да декларира едната фирма – СИЕКО ООД.
Никъде не фигурират и имотите, които са закупили семейство Радеви през 2009 г., когато той е само общински съветник от ГЕРБ във Варна, а от лятото - народен представител в 41 – то Народно събрание, се е сдобил с право на строеж за четири апартамента с обща квадратура 492 кв.м. в комплекс Св. св. Константин и Елена.

За тях Емил и Мария Радеви са платили 24 500 лв., като отделно са платили и 9900 лв. за 11 паркоместа. В онзи момент Емил Радев казва, че няма нищо построено на тази земя (сиреч, това е цената на 4-те жилища на зелено или уникалните 49 лв. на кв.м) и семейство Радеви разполагат единствено с правото за строеж. Отделно от това семейство Радеви има и вила с дворно място в местността Св. Никола, разположена на 683 кв. м. терен в една от най-апетитните части на Варна. Също така притежава и къща с дворно място в Аксаковското село Орешак. Имотът му там е с площ 780 кв. м”, пише сайтът Афера.

Информацията е важна, защото освен кандидат за евродепутат на неизбираемата 8-а позиция в листата на ГЕРБ, Радев е и кандидат за главен прокурор на републиката още от края на миналата година. Независимо, че е завършил право на доста късни години – забележете – в бившия варненски институт по туризъм, който сега се води Икономически университет, той има своите шансове, ако Цветанов, на когото е човек, остане на власт до края на годината. Защото отпаднаха другите трима кандидати на управляващите: прокурорът Иван Гешев, отказан от Щатите, шефът на КПКОНПИ Пламен Георгиев и на следствието Борислав Сарафов – двамата паднали като жертви с необясними имоти в епизодите на сериала Апартаментгейт.


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Новини
ЧРД, СОФИЯ
17 September 2019 в 09:03
БСП-СФ зад Мая
БСП-СФ зад Мая
12 September 2019 в 15:52
Мая цепи ДБГ
Мая цепи ДБГ
12 September 2019 в 16:09
ЧРД, СОФИЯ
ЧРД, СОФИЯ
17 September 2019 в 09:03
© sofia.media всички права запазени