FACEBOOK

3000 души в София и 10 000 в Русе почетоха паметта на Вики, не вярват за клошаря

Над 3000 души в София се събраха да почетат с бдение на площад Света Неделя паметта на убитата Виктория Маринова в Русе. Катедралният храм беше изпълнен с безкрайна опашка за свещи, а в един момент, незнайно по чия заповед, беше затворен, разказаха очевидци.

Част от дошлите преляха към Съдебната палата, където се изказаха гневни мисли по адрес на правителството и прокуратурата и работата им не само по този случай, но и по цялостното им творчество. Хората изпълниха цялото пространство по бул. Витоша от площад Света Неделя до улица Алабин. Друга част останаха край запалените и разположените под формата на вплетени сърца свещи в памет на Вики. Хората бяха „от всяка възраст, пол и занятие”.

Беше интересно да се видят непримирими политически противници като соцдепутата Александър Симов, който няма нищо общо със „соросоидите”, набедени за вдхъновители и организатори на събитието, и запаления евроатлантик Иво Инджев рамо до рамо на бдението.

Много по-внушително бдение се състоя в Русе, където по различни оценки хората са били от седем до десет хиляди души. Местните определят събирането много по-просто „целият град”.
Не е ясно колцина от тях ще повярват на лансираната версия за клошаря. Помним, че клошар, при това отново украинец и отново от бившия СССР уж уби Луканов, но после беше оправдан от съда. На клошар първо приписаха – неуспешно убийството на Яна в Борисовата градина, но и там не се намериха доказателства и го пуснаха. Клошари подпалиха и складовете – паметник на културата в Пловдив, а също и царските конюшни в София.

Интересни са въпросите как клошарят е извършил деянието посред бял ден и то събота в центъра на голям град в ЕС, при това на популярно място за разходка, като действията му са били продължителни – побой, изнасилване, убийство, а никой не е забелязал нито от минувачите, стотици по това време и в хубав топъл есенен ден, нито от наблюдаващите градските охранителни камери?
Някои сравняват смъртта на Вики със смъртта на Пламен Горанов, която доведе до протестите от зимата на 2013 г., тръгнали от Варна и довели за 2-3 месеца до събарянето на първия кабинет на Бойко Борисов, докато други не намират връзка между двете събития.


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Новини
© sofia.media всички права запазени