FACEBOOK

30 града излизат на протест срещу винетките и властта

Зимата на 2013 г., сякаш от нищото, бе свалено тогавашното правителство на Бойко Борисов. Тогава народното недоволство бе предизвикано от високите сметки за тока. Сега гражданите скачат на политическата система и се обявяват срещу високите цени на винетките.
В събота протести ще има в 30 града в страната, предаде Nbox, позовавайки се на организаторите на демонстрациите. София, Русе, Варна, Добрич, Сандански са само част от населените места, в които ще се проведат шествията. Недоволните ще блокират и ключови пътни артерии, като магистрала Тракия.
"Партиите се правят, че милеят и мислят за хората, но уви това не е така. Да излезем и променим нещата. Стига делене. Време е за обединение срещу системата им. Системата в която едни незнайно как избрани определят правила по които те забогатяват всеки ден, а хората умират в нищета!
Стига Страх! Те трябва да си ходят всичките, без значение как са се боядисали!", се казва в призива на гражданите, разпространяван във Фейсбук.
Организаторите са същите, които излязоха на протест и срещу високите цени на винетките, като се очаква към исканията им да бъдат прибавени и проблемите на шофьорите. Припомняме, че миналата година те проведоха няколко национални протеста заради новите цени на пътните стикери, но управляващите останаха глухи за исканията им.
Протестът трябва да започне точно в 16,00 часа на 16 януари. В София демонстрацията ще се проведе пред сградата на парламента. Довечера пък ще има протест пред Съдебната палата в София срещу управлението на България.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени