FACEBOOK

3,6 млрд. евро са приходите от международен туризъм

Приходите от международен туризъм възлизат на 3,6 млрд. евро в периода януари- ноември 2018 г. Това показват данните на БНБ, публикувани днес. Ръстът, който се отчита е 6,6% спрямо януари-ноември година по-рано.

През 11-те месеца на 2018 г. чуждестранните туристически посещения у нас са повече от 8,834 млн., като нарастват с 4,9 на сто в сравнение със съответния период на предходната година.

Данните са много положителни и показват, че усилената работа на туристическата администрация и бизнеса да се привличат все повече висококатегорийни чуждестранни посетители, дават резултат. Показателно е, че ръстът на приходите изпреварва нарастването на броя на туристическите визити, коментира министърът на туризма Николина Ангелкова.

И допълни, че данните са стимул да продължаваме активната политика за популяризиране на България като дестинация за четири сезона.

През 11-те месеца на 2018 година постъпленията устойчиво нарастват, очакваме тази тенденция да се запази и за декември и да отчетем успешна година за сектора, посочи още министърът. Само за ноември 2018 г. постъпленията на международен туризъм са повече от 140 млн. евро. Отчита се увеличение от 2,3 на сто спрямо същия месец година по-рано.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени