FACEBOOK

200 души останаха без път до дома си

Оказва се, че асфалтовото трасе минавало през частен терен

Десетки жители на столичния квартал Драгалевци се събраха на протест срещу разрушаването на пътя към комплекса, в който живеят. В него има 3 жилищни сгради, населени от над 200 души, които реално могат да останат без достъп до домовете си. Служители на строителния контрол са изпратили вчера багер да премахне асфалтовия път, който минава през частен терен. Жителите на комплекса са застанали пред тежката машина, за да я спрат.
Но това е временно. От Дирекцията за национален строителен контрол са се заканили, че днес сутринта отново ще се опитат да премахнат пътя. Това разказа за 19' Мира Недева, която е жител на комплекса.
Проблемът е от няколко години, в които се водят дела. Оказва се, че вече пътят е законен, собственикът е обезщетен още през 2008 г. и е без претенции. Но делото не е спряно в съда. Така на 24 ноември излиза Заповед за разбиване на асфалта по делото от 2005г., когато трасето не е било в регулация. Следва светкавична реакция от ДНСК, която се опитва да разруши пътя.
Според Закона след това Общината може да го изгради наново. Т.е. трябва да прахоса няколко милиона за да възстанови нещо вече съществуващо, заради грешки в съда.
Кметът на район Витоша се е отзовал на проблема на гражданите и внесъл жалба, за да спре разрушаването, но тя не е била уважена. Жителите смятат, че без подкрепата на Столичната община проблемът няма да бъде решен.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени