FACEBOOK

20 000 полицаи ще охраняват изборите

Над 20 000 ще охраняват секциите в деня на изборите – 6 ноември, съобщи заместник-директорът на Главна дирекция „Национална полиция“ старши комисар Тодор Гребенаров.

Органите на реда ще участват и в охраната на помещенията с бюлетините и изборните книжа на Централната избирателна комисия (ЦИК), както и на сградата на Националния дворец на културата (НДК), където ще е Международният информационен център.

Под контрола на полицията ще бъде и транспортирането на чувалите с протоколите. В тази връзка ще има и временна организация на движението в София около ЦИК, НДК и зала „Арена Армеец“.

12 249 ще бъдат общо секциите в страната, от които 162 са подвижни, а 262 – разположени в места за лишаване от свобода, лечебни заведения и домове за стари хора.

Всеки, който е загубил документите си за самоличност, ще може да гласува със специално издадено удостоверение.

От полицията уточняват, че към момента сигналите, които са постъпили относно злоупотреба с лични данни в изборните листи, са 84 на брой. Образувани са и 2 досъдебни производства. При сигнали за нарушения в изборния ден полицията и прокуратурата са инструктирани как да действат.

Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени