FACEBOOK

19 000 нови растения в дворовете на училищата и детските градини в София

Започна поетапната доставка на заявените от училищата и детските градини дървета, храсти и цветя във връзка с участието им в кампанията за повече зеленина и по-чист въздух на Столичната община Моето зелено училище/Моята зелена детска градина.

Участието си са заявили ръководствата на 102 детски градини и 86 училища на територията на милионния град. Общият брой на растенията, които ще им бъдат доставени, надвишава 19 000, като 890 от тях са дървета, близо 4 000 са храстите и над 14 000 са цветята.

Кампанията Моето зелено училище/Моята зелена детска градина стартира през есента на 2017 г. и цели да повиши озеленяването в дворовете на учебните заведения. В рамките на инициативата Столичната община, дирекцията Зелена сиситема доставя дървета, храсти и цветя на предварително заявилите желание за това учебни заведения.

В първия залесителен сезон на кампанията – през есента на 2017 г., участие в нея взеха 175 детски и учебни заведения, в които бяха засадени нови 800 дървета, близо 4 000 храсти и цветя.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени