FACEBOOK

167 млн. лв. влязоха в бюджета на София за 3 месеца


Приходите от местни данъци и такси в хазната на София през първото тримесечие на т.г. са 167 млн. лв. , или с над 11,1 млн. лв. повече, в сравнение със същия период на м.г., което е близо 7 на сто ръст. Това сочат предварителните данни за изпълнение на бюджета на столицата за 2018 г.
Само от имуществени данъци постъпленията са в размер на 87,7 млн. лв. В това число от данък сгради - 32,7 млн. лв., а от данък МПС - 30,8 млн. лв.

При данъка върху възмездното придобиване на имоти има увеличение с над 5,3 млн. лв. След облагане на сключените сделки в общинската хазна са влезли над 24,1 млн. лв. Една от причините за увеличението е продължаващото търсене на имотния пазар в София и активното предлагане на ипотечни кредити от страна на банките.

Общо данъчните приходи в бюджета на София от януари до края на март т.г. възлизат на 89,4 млн. лв.
Малко над 1 млн. лв. са постъпленията от издадени строителни разрешителни за същия период. А от такса битови отпадъци в бюджета са влезли над 52,5 млн. лв.

Неданъчните приходи от такси, собственост, глоби, продажби, концесии и т.н. за първите три месеца на годината са общо 77,5 млн. лв., което е с 2,5 млн. повече от м.г.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени