FACEBOOK

14 млн.лв. за 1 км необезопасен път до Терминал 2

Без тест за сигурност, без ускорителна лента за включване в булеварда, без табели, но с огромно закъснение е пуснат най-скъпото трасе в България, където корупция НЯМА

Новият път към Терминал 2 на Летище София не е преминал одит за пътна безопасност. Експертите са категорични, че са необходими спешни мерки за осигуряване сигурността на пътуване по новия участък на пътя от и за летището, алармира България он еър.

Вливането на автомобилния трафик към бул. "Брюксел" при новоизградения мост към Терминал 2 на Летище София е опасно и се нуждае от ревизия. Според инж. Ясен Ишев липсва ускорителна лента, а знаците и указателните табели в района са недостатъчни.
Проектът за моста, свързващ бул. Брюксел с Терминал 2 на Летище София, е от 2004 година. Оттогава до днес никой не е предвидил изграждането на ускорителна лента за включването в булеварда.

Еднокилометровото трасе струва на Министерството на транспорта близо 14 млн. лв., без да е магистрала, което го прави най-скъпо направеното трасе в България. Макар да приключи с рекордно закъснение и с голямо бързане да отвори баш за европредседателството.

Но на финала на проекта не е направен и препоръчителен одит за пътна безопасност. Според българското законодателство той е задължителен.А не е направен, защото очевидно е изграден не както трябва и не би бил приет.
На новоизградената част от булеварда липсват и елементите, които са сложени в старата част, против заслепяване.

От Министерството на транспорта, което е възложител на обекта и на думи се бори срещу жертвите на пътя, засега остават без коментар.
А в България няма корупция.


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Новини
Зима в Музея за вашите деца
Зима в Музея за вашите деца
21 януари 2016 в 19:267430
© sofia.media всички права запазени