FACEBOOK

125 млн.лв. за нов трамвай №5 от ЕС

Европейската комисия одобри проект Интегриран столичен градски транспорт – фаза II на Столичната община. Общата му стойност е в размер на 125 млн. лв., от които 107,3 млн.

лв. е безвъзмездната финансова помощ по ОПРР. Основните дейности, включени в проекта, са свързани с реконструкция на трамвайния релсов път по ул. Каменоделска – от кръстовището с бул. К. Стоилов до крайно трамвайно „ухо” Орландовци – трасето покрай Централните софийски гробища, реконструкция на трамваен релсов път по бул. Цар Борис III – от „ухо” Княжево“ до „ухо” Съдебна палата, закупуване на 13 нови нископодови съчленени трамвайни мотриси и надграждане на интелигентната система за управление на трафика и на съществуващата система за информация на пътниците в реално време.

Проектът цели насърчаване ползването на електротранспорта като по този начин ще допринесе за решаване на проблемите в столицата, свързани с увеличаващия се трафик през деня, нарастващите задръствания, ниската скорост на придвижване, пътнотранспортни произшествия, високи концентрации на въглероден диоксид и други вредни емисии, шум и т.н.

Изпълнението на проекта ще допринесе за реализирането на цялостната стратегия за развитие на интегриран столичен градски транспорт.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени