FACEBOOK

1200 розови балона ще полетят днес в памет на жените загубили битката с рака

Кампанията се осъществява с подкрепата на Столична община, Фондация „Една от 8“ и Националния дворец на културата

На 18.10.2017 г. от 11:00 часа до пилоните на НДК ще бъдат пуснати 1200 розови балона в памет на жените, които всяка година губят битката с рака на гърдата. Събитието е част от информационната и профилактична кампания за борба с тежкото заболяване, инициирана от Първа САГБАЛ „Света София“.

Кампанията се осъществява с подкрепата на Столична община, Фондация „Една от 8“ и Националния дворец на културата. Тази година през месец октомври медицински специалисти от общо 13 лечебни заведения (в градовете София, Пловдив, Варна, Плевен и Стара Загора) прегърнаха каузата и извършват безплатни профилактични прегледи за рак на гърдата.

На събитието е поканен г-н Дончо Барбалов, заместник-кмет по направление „Финанси и стопанска дейност“ и вр. изп. д. заместник-кмет по направление „Столично общинско здравеопазване“. Д-р Гергана Коларова, изпълнителен директор на Първа САГБАЛ „Света София“, управители и лекари от болниците – партньори на инициативата, представители на Фондация „Една от 8” и Националния дворец на културата ще вземат участие в тазгодишното събитие.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени