FACEBOOK

1,23 млн. лв. глоби за преспите в София

Глоби за 1,23 млн. лв. ще отнесат фирми, които не почистват преспите в София. Столичният инспекторат няма да заплати направени обработки поради отклонение от техническите спецификации на фирмите по зимно поддържане, съобщиха от Московска 33.
Междувременно, кметът на София Йорданка Фандъкова нареди да започне извозването на купчините сняг около спирки и тротоари, за да могат пешеходците да се движат по-свободно из града.
„Не навсякъде се налага. Правим сметка, че има разходи, но там където са големите пешеходни зони го правим за удобството на хората. Това са площадите, пешеходните пространства и по-големите спирки. Така че там където е необходимо, ще го правим”, посочи кметът пред БНТ. Засиленият контрол от страна на общината и инспектората помага за по-ефективното почистване на улиците, както и за бюджета на общината, посочи още тя.
Когато се установи нарушение, плащането на фирмата нарушител се преустановява и парите остават в общината, каза още тя и допълни, че договори са направени така ,че да бъде плащано само за извършена работа.
Кметът припомни, че гражданите могат да подават сигнали за всякакви проблеми в града на телефоните на общината, Столичния инспекторат и 112.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени