FACEBOOK

1,1 млрд. лв. ни спря ЕС официално

Точно 3 месеца, след като 19 минути разкри, че над 1 млрд. лв. няма да бъдат възстановени на България и ще бъдат спрени от еврофондовете за земеделие, това стана официален факт. Причината е същата, поради която не се пускат новите 4,5 млрд. фондове за 2014-2020 г. - далаверите с европари и това, че човекът, при когото са извършени зулумите в предишния период Румен Порожанов, продължава да бъде шеф на Фонд Земеделие. Ние писахме за 1,3 млрд. лв., колкото бяха отразени като невъзстановени във фискалния резерв, след което Министерството на финансите скри информацията за тях от сайта си. Това прави по 1000 лв. от джоба на всеки работещ българин.


Брюксел трябваше да ни възстанови агропарите за вече платени проекти по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) през 2015 г., но това няма да се случи.


С писмо от 29.04.2016 г. на Главна дирекция за земеделие и селскостопанско развитие на ЕК Министерство на земеделието и храните (МЗХ) и Държавен фонд Земеделие (ДФЗ), в качеството му на разплащателна агенция по ПРСР са уведомени, че разходите, направени за 2015 г. не могат да бъдат признати за финансиране от фондовете на ЕС. От Брюксел са посочили ред причини, пораждащи съмнения, че плащанията не са направени в съответствие с правилата, предаде BIG5.
В писмото на ЕК се изтъква, че работата на сертифициращия орган е неприемлива.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени